Hoe een sollicitatiegesprek te beantwoorden met vragen over secundaire arbeidsvoorwaardenHoe een sollicitatiegesprek te beantwoorden met vragen over secundaire arbeidsvoorwaarden

secundaire arbeidsvoorwaarden

Wanneer je een nieuwe werknemer wilt aannemen, is een van de eerste dingen die je moet overwegen welke secundaire arbeidsvoorwaarden er beschikbaar zijn. Als jouw bedrijf niets te bieden heeft, vraag dan aan andere bedrijven wat zij hun werknemers bieden. Tijdens een sollicitatiegesprek kunt u meestal al aan de manier van zakendoen zien of een werkgever een arbeidsvoorwaardenpakket heeft of niet.

Voorbeeld van typische arbeidsvoorwaardenstructuren: Individuele/groepspensioenregelingen: Voorziet werknemers van een voorheffingsuitkering of een pensioen nadat ze een bepaalde tijd voor het bedrijf hebben gewerkt. De voordelen worden gewoonlijk door de werkgever verstrekt en door de werknemer geactiveerd. Voorbeelden zijn collectieve pensioenregelingen, een traditioneel pensioen of een lijfrente, of zelfs een ziektekostenverzekering.

Voordat je naar een sollicitatiegesprek gaat, moet je nagaan of het bedrijf al dan niet voordelen biedt. Vaak zal de interviewer je van tevoren vertellen welke voordelen je kunt verwachten (ziektekostenverzekering en/of pensioenregeling), maar vaak laat hij het aan jou over om er tijdens het gesprek naar te vragen. Dus als je praat met de interviewer vraag hen over de diepte voordelen; hoe meer je weet van tevoren hoe meer je kunt voorbereiden en hoe beter je het zal doen op het interview.