Voordelen voor werknemers - Voorbereiding op je sollicitatiegesprekVoordelen voor werknemers - Voorbereiding op je sollicitatiegesprek

Je sollicitatiegesprek kan de belangrijkste ontmoeting van je leven zijn. Het is de plaats waar je eindelijk de kans krijgt om de persoon te ontmoeten voor wie je elke dag gaat werken. Het is jouw kans om de werkgever te laten zien dat jij de juiste persoon bent voor de baan. Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je naar je sollicitatiegesprek gaat met het bedrijf waar je gaat solliciteren.

sollicitatiegesprek

Het belangrijkste doel van een sollicitatiegesprek is om erachter te komen of de inhurende partij baat zal hebben bij de nieuwe aanwinst. Bepaal of het werk en de werkomgeving al aan je eisen voldoen. Gebruik je notitieblok en pen om enkele sleutelwoorden op te schrijven of noteer alle informatie die je zou herinneren aan iets dat je misschien vergeten bent tijdens je vorige sollicitatiegesprekken. Je moet ook beschikken over een goed geheugen en goede communicatieve vaardigheden, als je je wilt onderscheiden van de massa.

Een van de voordelen van een sollicitatiegesprek is de kans om de hiring manager te laten zien wat je in huis hebt op het gebied van je vorige banen en wat je toekomstplannen zijn. Een werkgever bekijkt je cv en bepaalt of je geschikt bent voor de baan. Als je een sollicitatiegesprek hebt, ga dan altijd alleen naar het gesprek. Het is beter om er persoonlijk professioneel uit te zien dan dat je over de telefoon al te veel hebt gerepeteerd. Het is ook belangrijk om je gepast te kleden voor de omgeving waar je naartoe gaat. De hiring manager ziet misschien alleen je professionele glimlach wanneer ze je ontmoeten, dus je wilt ervoor zorgen dat je een goede glimlach hebt.